Trainer Adrie Koster en assistent ontslagen bij RKC Waalwijk

Voetbalclub RKC Waalwijk heeft vandaag de samenwerking met hoofdcoach Adrie Koster met onmiddellijke ingang beëindigd. Als gevolg van de tegenvallende resultaten hebben de clubleiding en de 52-jarige trainer in onderling overleg besloten niet meer met elkaar door te gaan. Ook assistent-trainer Ton Verkerk is uit zijn functie ontheven.

RKC zakte gisteren naar de laatste plaats in de eredivisie. De ploeg uit Brabant haalde uit veertien duels acht punten. Slechts één keer won RKC, met 1-0 thuis van ADO Den Haag. De clubleiding benadrukte dat niet alleen de slechte resultaten in het huidige seizoen een rol hebben gespeeld, maar die van het gehele jaar 2006.

Koster was sinds de zomer van 2005 werkzaam bij RKC. Vorig seizoen eindigde de club uit Waalwijk op de twaalfde plaats.

Adrie Bogers, de trainer-coach van Jong RKC Waalwijk, neemt voorlopig de taken van Koster over. „Met nieuwe invloeden hoopt de clubleiding dat het tij snel kan worden gekeerd en dat de weg naar boven weer wordt ingeslagen”, liet de Brabantse club vandaag weten.

Adrie Koster werkte in het verleden als trainer-coach bij Willem II, Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en VVV Venlo. De drievoudige international stond als speler onder contract bij Roda JC en PSV.

Koster is de tweede voetbaltrainer die dit seizoen vertrekt bij zijn club. De eerste was Frans Adelaar, die vorige week opstapte bij ADO Den Haag naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Supporters van ADO Den Haag bestormden bij een 3-0 achterstand het veld, waarna de wedstrijd werd gestaakt door scheidsrechter Ruud Bossen. (ANP)