Russisch Cluedo

cluedos_p1_1.jpg His Masters Voice Izvestija pakt vandaag uit met de moord op Litvinenko, en de krant maakt er een puinhoop van. Het is de schuld van oligarch Berezovski. Vanwaar de geruchten dat Litvinenko zich voor zijn dood tot de islam bekeerde? Zodat de Britten hem snel en zonder autopsie kunnen begraven. 

Het radioactieve polonium 210 zal wel uit Amerika komen, hoewel Litvinenko daarmee niet is vergiftigd. Het was eerder  zelfmoord, rammelt de krant vrolijk voort. Of een extreem snelle kanker?

Izvestija heeft al een opiniepeiling onder 1.800 lezers: wie vermoordde Litvinenko? Uitslag: Berezovski (52 procent), Russische geheime diensten (15 procent), tegenstanders van het Poetin-regime (5 procent). Tsja, wie vermoordde Litvinenko, hoe en waarom? Het wordt  waarachtig een soort Russisch Cluedo. ‘James de butler, in de eetkamer, met een kandelaar.’

Ook u kunt uw mening geven, en wel hier, op het blog van mijn kantoorgenoot.