Radio Voorkeur

Desmet live. Veel aandacht voor het International Documentary film Festival Amsterdam met documentairemakers Carin Goeijers, Kees van der Geest en filmproducent Pieter van Huystee. Verder een debat over de toekomst van het publieke bestel met Cees van Ede (NPS), Ad ’s-Gravesande (culturele Omroep C, i.o.) en Mieke Bernink (Raad voor Cultuur). Radio 5, 18.00-19.50u.

Componist van de week. Aandacht voor de 150ste sterfdag van de Franse componist Adolphe Adam (1803-1856). Hij werd bekend met muziektheatrale werken en schreef 53 opera’s, waarvan Le postillon de Lonjumeau de bekendste is. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Said El Haji praat over zijn nieuwe roman Goddelijke duivel. Verder de Vlaamse schrijver Thomas Blondeau over zijn debuutroman eX waarin hij een jongensclub beschrijft die de ‘spektakelmaatschappij’ te lijf wil gaan. Concertzender, 20.04-22.00u.

Casa luna. Econome en publiciste Heleen Mees praat o.m. over ondernemingsbesturen, vrouwen aan de top en de rol van vrouwelijke politici. Radio 1, 0.04-1.00u.