Paus mist première

De première van de film The Nativity Story, een Hollywood-productie over de geboorte van Christus, is gisteravond in de Paulus VI-zaal (de alternatieve locatie voor missen als het Sint Pietersplein niet beschikbaar is) bijgewoond door 8000 mensen. Het was voor het eerst dat er in Vaticaanstad een filmpremière plaats vond. Paus Benedictus XVI was afwezig, evenals de zwangere hoofdrolspeelster Keisha Castle-Hughes (Maria). De 16-jarige, ongehuwde Nieuw-Zeelandse ontving eerder een Oscarnominatie voor haar rol in de film Whale Rider. Een woordvoerder ontkende dat de Paus’ afwezigheid verband hield met Castle-Hughes ongehuwde zwangerschap. De Paus moet uitrusten voor zijn reis naar Turkije, morgen. ,,Van de actrice verwachten we goed acteerwerk, geen heiligheid.”

Kardinaal Tarcisio Bertone, in de hiërarchie de tweede na Paus Benedictus, was tevreden over de film. ,,Hij schetst een realistisch beeld, maar respecteert het mysterie van de geboorte van Christus.” The Nativity Story draait vanaf 1 december in de bioscoop. (AP)