Nederlandse dode gevallen in Lesotho

Maseru, 27 nov. Een 36-jarige Nederlandse vrouw is afgelopen vrijdag in Maseru, de hoofdstad van het koninkrijk Lesotho in zuidelijk Afrika, om het leven gekomen door kogelvuur. Dat heeft de Nederlandse consul in Lesotho bevestigd. De vrouw is vermoedelijk onbedoeld slachtoffer geworden van een politieke moordaanslag op een minister. Toen ze samen met haar vriend uit een taxi stapte bij het huis van de minister van Handel, werden zij onder vuur genomen. De vrouw werd getroffen en bezweek later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Volgens media in zuidelijk Afrika was de minister in het buitenland. Samen met haar vriend was de Nederlandse aan het eind van haar verblijf in Lesotho, waar zij als vrijwilligster zes weken had gewerkt voor een aidsproject.