Neder bekeken

Ondanks een teleurstellend optreden tijdens het wereldkampioenschap voetbal staat het Nederlands elftal na zijn laatste duel van 2006 tegen Engeland (1-1) als zevende genoteerd op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje werd in Duitsland in de tweede ronde uitgeschakeld door Portugal in een bizar duel met een record aantal kaarten. Het was tevens ook de enige nederlaag dit jaar. Het team van bondscoach Marco van Basten houdt Portugal op de ranking net achter zich.

De ranglijst wordt aangevoerd door Brazilië dat ook niet ver kwam op het WK. Wereldkampioen Italië, Argentinië, Frankrijk, Engeland en Duitsland volgen.

De ranglijst van de FIFA wordt berekend aan de hand van de resultaten van de afgelopen vier jaar. Voorheen telden wedstrijden over een periode van acht jaar mee. Twee jaar geleden eindigde het Nederlands elftal op het EK in Portugal bij de laatste vier.