Motofone

Eindelijk komt ie naar Nederland, deze rare retro-gsm van Motorola. Je kon er hier al eerder over lezen, maar inmiddels zijn meer details bekend van de phone for connecting the unconnected, zoals de fabrikant ’m gedoopt heeft. De Motofone is goedkoop gehouden voor mobiele bellers in ontwikkelingslanden. Maar ook verwende Nederlandse jongens en meisjes kunnen dit kekke belplankje van 9 mm dik kopen. „Handig voor erbij”, zegt de Motorola-meneer.

De Motofone ziet er fantastisch uit, maar kan niets. Geen foto’s, geen filmpjes, geen MMS, geen spelletjes en geen screensavers. Alleen maar een zwart-wit lcd-scherm dat warme herinneringen oproept aan je eerste quartzhorloge. Het toestel is stofdicht, stuitervast en woestijnproof, voor iets meer dan 50 euro. Misschien nog voor de kerstdagen, anders ligt ’ie begin 2007 in de winkel.

Marc Hijink

Lees meer over de Motofone en de KRZR op nrc.nl/hebben