Meest droog

Een lichte daling van de temperatuur in de loop van de week zal vrijwel geen invloed hebben op het uitzonderlijk hoge maand- en herfstgemiddelde. De komende dagen komt de temperatuur zowel overdag als ’s nachts boven normaal uit. Regenstoringen worden op afstand gehouden, zodat het meestal droog is met geregeld ruimte voor de zon.

Vannacht klaar het flink op, maar is het met 8 tot 10 graden volgens de norm niet koud. Het voelt echter kil, omdat de zuidenwind niet echt in kracht afneemt.

Morgen trekt de zuidelijke bries aan tot windkracht 5 langs de kust. Vooral in de ochtend breekt de zon door, in de middag neemt de bewolking toe en later volgt wat lichte regen. De hoeveelheden neerslag blijven beperkt tot een enkele millimeter. Met 13 tot 16 graden komt de temperatuur 7 of 8 graden boven normaal uit.

Woensdagnacht voorkomen wolkenvelden een sterke daling van de temperatuur, maar overdag is het met 11 graden toch minder zacht dan we gewend zijn geraakt. Het blijft in het hele land droog en bovendien breekt de zon af en toe door.

Ook na donderdag is het weer redelijk met regelmatig zon. Ondanks wat minder milde nachten tijdens de wisseling van de maand, met in het binnenland een graad of 4, zal november 2006 een tweede notering bemachtigen in de lijst van warmste novembermaanden sinds 1901. Alleen in 1994 was het nog ruim een graad zachter.