Komedie over rouwen is bitter, grimmig en pijnlijk

Komedie Vrede van Rob de Graaf Door Keesen&Co. Vrede door Keesen & co van Rob de Graaf regie Willibrord Keesen spel Wim Bouwens,Reinout Bussemaker,Monique Kuijpers,Roy Peeters,Xander Straat Duin, Ben van

Komedie

Vrede van Rob de Graaf Door Keesen&Co.

De dode man die daar op zijn sterfbed ligt, is dat een acteur of geen acteur? Dat is the question bij de voorstelling Vrede, geschreven door Rob de Graaf en gespeeld door het Arnhemse gezelschap Keesen&Co. De man is akelig wit geschminkt, ligt roerloos, is zojuist gestorven. Rondom zijn bed maken zijn vriend, zijn zuster, haar echtgenoot en een minnaar van vroeger een reusachtige ruzie. Ze betwisten elkaar het recht op tedere herinneringen. De verwijten gaan over en weer. Hoewel zuster volwassen is en getrouwd, leeft ze nog altijd in het stadium van ‘kinderkamerrancune’ met haar broer. Zijn homoseksuele geaardheid weigert ze te begrijpen.Vrede heeft als ondertitel een ‘komedie over rouwverwerking’. Rondom het bed van een dode rouwen nabestaanden. Bij Keesen&Co loopt het uit de hand en is het sterfgeval in de familie aanleiding tot verhitte twisten en het oprakelen van oud zeer. Een droeve rol vervult de partner van de overledene. Hij toont in spel, tekst en mimiek een diepe verbondenheid. Op het moment dat de ex-minnaar binnenkomt als een zachte maar vileine indringer stort zijn wereld ineen. De dode heeft met sms'jes, webcams en e-mails het contact met de ex onderhouden. Die weet meer dan de huidige partner, die de rol van ‘huishoudsloof’ vervult.Vrede is bitter, grimmig en pijnlijk, met verve gespeeld. We weten nooit wie de ander is, luidt de diepere betekenis. Ieder vormt zich een beeld, dat nooit met dat van een ander klopt. De roerloze dode hoort het allemaal aan, zonder één krimp te geven. Het contrast tussen de stilte die hem omringt en de hel die de anderen creëren, maakt Vrede tot een ontluisterende, boeiende voorstelling. Kester FreriksKijk op www.keesen-co.nl of 17648 naar 7585.Door Keesen&Co.

De dode man die daar op zijn sterfbed ligt, is dat een acteur of geen acteur? Dat is the question bij de voorstelling Vrede, geschreven door Rob de Graaf en gespeeld door het Arnhemse gezelschap Keesen&Co. De man is akelig wit geschminkt, ligt roerloos, is zojuist gestorven. Rondom zijn bed maken zijn vriend, zijn zuster, haar echtgenoot en een minnaar van vroeger een reusachtige ruzie. Ze betwisten elkaar het recht op tedere herinneringen. De verwijten gaan over en weer. Hoewel zuster volwassen is en getrouwd, leeft ze nog altijd in het stadium van ‘kinderkamerrancune’ met haar broer. Zijn homoseksuele geaardheid weigert ze te begrijpen.

Vrede heeft als ondertitel een ‘komedie over rouwverwerking’. Rondom het bed van een dode rouwen nabestaanden. Bij Keesen&Co loopt het uit de hand en is het sterfgeval in de familie aanleiding tot verhitte twisten en het oprakelen van oud zeer. Een droeve rol vervult de partner van de overledene. Hij toont in spel, tekst en mimiek een diepe verbondenheid. Op het moment dat de ex-minnaar binnenkomt als een zachte maar vileine indringer stort zijn wereld ineen. De dode heeft met sms'jes, webcams en e-mails het contact met de ex onderhouden. Die weet meer dan de huidige partner, die de rol van ‘huishoudsloof’ vervult.

Vrede is bitter, grimmig en pijnlijk, met verve gespeeld. We weten nooit wie de ander is, luidt de diepere betekenis. Ieder vormt zich een beeld, dat nooit met dat van een ander klopt. De roerloze dode hoort het allemaal aan, zonder één krimp te geven. Het contrast tussen de stilte die hem omringt en de hel die de anderen creëren, maakt Vrede tot een ontluisterende, boeiende voorstelling.

Kijk op www.keesen-co.nl of 17648 naar 7585.