Internet Voorkeur

De site van Independer.

Verzekeringen. Veel zorgverzekeraars verhogen de tarieven voor de basispolis en de aanvullende verzekeringen per 1 januari 2007. Voor 1 december a.s. moeten alle Nederlanders een nieuwe offerte hebben ontvangen van hun zorgverzekeraar. Op de site De Nieuwe Zorgverzekering van de overheid staat precies welke rechten en plichten gelden voor burgers en verzekeringsmaatschappijen. Uitzoeken of een andere verzekeringsmaatschappij goedkoper is, kan lonend zijn. Vergelijkingssite en verzekeringsaanbieder Independer heeft een uitgebreide site over zorgverzekeringen. Independer is sinds 1999 actief op internet als informatiebron voor consumenten. De organisatie zegt onafhankelijk te zijn en producten van bedrijven waarmee het een samenwerkingsverband heeft niet voor te trekken bij vergelijkingen. Sinds 2001 maakt Independer samen met FNV Bondgenoten deel uit van het financieel adviesbureau FNV Financieel Advies. Op de site van Independer kunnen 50 polissen met elkaar vergeleken worden. De bezoeker kan zijn eigen polis als uitgangspunt nemen en zien welke maatschappijen goedkoper zijn. Overstappen kan tot 1 januari 2007. Op de site van kun je offertes opvragen en een nieuwe verzekering afsluiten.www.independer.nl/Zorgverzekering2007/Intro.aspx; www.denieuwezorgverzekering.nl