Gek synthesizergeluid bij straffe staccatogitaarrock

cd pop

The Automatic: Not Accepted Anywhere

B-Unique

Vier tieners uit Wales vormen The Automatic, een groep die zo genoemd werd omdat ze juist niet aan de automatische verwachting willen voldoen van een carrière op kantoor of in de fabriek.

Hun muziek heeft de urgentie van geestverwanten Hard-Fi en Kaiser Chiefs, tekstueel wat serieuzer dan de laatste en met gekke synthesizergeluidjes om hun straffe staccatogitaarrock wat op te vrolijken.

„So much trash on the radio today,” zingt frontman/bassist Robin Hawkins verontwaardigd in You shout you shout you shout you shout, één van minstens vier potentiële hitsingles op het energieke debuutalbum Not Accepted Anywhere.

Slechte liedjes staan er niet op en Raoul, Recover en Monster zijn troeven die The Automatic achter de hand houdt voor hun Nederlandse podiumdebuut, in de wetenschap dat ze er in Groot-Brittannië al zalen vol popliefhebbers mee tegen het plafond hebben gekregen. De betere springmuziek, zoals ze ook zaterdag op London Calling weer bewezen.