Explosie in Chinese mijnen: 53 doden

Peking. Explosies in twee Chinese steenkolenmijnen hebben aan zeker 53 mijnwerkers het leven gekost. Zaterdag werden 21 mensen gedood bij een gasexplosie in Jixi, in de noordoostelijke provincie Heilongjiang. Een paar uur later kwamen bij een soortgelijke ontploffing 32 mijnwerkers om het leven in Fuyuan in het zuidwesten van het land. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar 6 vermiste mijnwerkers na de explosie in Jixi. Bij de explosie in Fuyuan zijn 28 mensen gewond geraakt. De oorzaak van de ontploffingen wordt nog onderzocht. De Chinese mijnen behoren tot de gevaarlijkste ter wereld. Er vallen jaarlijks meer dan 5.000 doden. De Chinese regering heeft aangekondigd alle kleine kolenmijnen volgend jaar te sluiten in een poging om het aantal doden te verminderen.