Corbijn heeft ruzie over film over de band Joy Division

AMSTERDAM, 27 NOV. De Britse band New Order heeft onenigheid met fotograaf/regisseur Anton Corbijn over zijn film Control, over de band Joy Division. De leden van New Order zaten vroeger in Joy Division, tot voorman Ian Curtis in 1981 zelfmoord pleegde. Fotograaf Anton Corbijn werkte altijd nauw samen met zowel New Order als Joy Dvision. Hij werkt nu aan de film over het leven van Ian Curtis, die gebaseerd is op de biografie van Curtis, geschreven door zijn weduwe Deborah Curtis.

New Order-bassist Peter Hook beklaagt zich dat Corbijn zich teveel bemoeit met de muzikale bijdragen van New Order aan de film. Aan het tijdschrift Pagina/12 vertelde Hook dat hij en de andere muzikanten bezig zijn met de soundtrack, maar dat Corbijn ”steeds zegt wat we moeten doen. Eerst nodigde hij iedereen uit om mee te denken, maar nu wil hij alles zelf bepalen.” De film moet in 2007 in de bioscoop verschijnen.