Agenda

Informatie

Informateur Rein-Jan Hoekstra (CDA) gaat deze week verkennen welke partijen met elkaar een coalitie zouden kunnen vormen. Hoekstra werd zaterdag door koningin Beatrix gevraagd om een eerste informatieronde te houden.

Definitieve uitslag

Vanmiddag om 15.00 uur zou de Kiesraad op een zogenoemde openbare zitting in de Oude Zaal van de Tweede Kamer de definitieve uitslag van de Kamerverkiezingen bekend maken. Dan is ook duidelijk welke Kamerleden eventueel ‘op eigen kracht’ (met voorkeurstemmen) de Kamer binnenkomen. Naar verwachting heeft een Kamerlid daar ruim 16.000 stemmen voor nodig.

NAVO-top in Estland

Maandag tot en met woensdag wordt in de de Estse hoofdstad Riga een NAVO-top gehouden. De leden gaan praten over, onder meer, verdere samenwerking met niet-leden, zoals Australië, Japan en Nieuw-Zeeland.

Nieuwe Tweede Kamer

Woensdagmiddag neemt de oude Tweede Kamer afscheid van de politiek. Dit is de laatste dag dat Kamervoorzitter Frans Weisglas (VVD) de Kamer voorzit. Donderdagmiddag treedt de vorige week gekozen nieuwe Kamer aan. Er zal dan uit de 150 Kamerleden direct een nieuwe tijdelijke voorzitter benoemd worden en een profielschets vastgesteld worden voor een nieuwe voorzitter.

Rectificatie / Gerectificeerd

Volgens de rubriek Agenda (27 november, pagina 2) vindt de NAVO-top dezer dagen plaats in Estland. Riga, waar de top wordt gehouden, is de hoofdstad van Letland.