Oudpapier koningin

De rijkste vrouw van de wereld komt sinds kort uit China. Zhan Yin, een zakenvrouw die doet in het recyclen van oud papier en eigenaar is van Dragon Paper CO ltd, bezit 3,4 miljard in aandelen en passeerde daarmee onlangs JK Rowling en Oprah Winfrey op de lijst van rijkste vrouwen ter wereld. Ook is

De rijkste vrouw van de wereld komt sinds kort uit China. Zhan Yin, een zakenvrouw die doet in het recyclen van oud papier en eigenaar is van Dragon Paper CO ltd, bezit 3,4 miljard in aandelen en passeerde daarmee onlangs JK Rowling en Oprah Winfrey op de lijst van rijkste vrouwen ter wereld.
Ook is Zhang Yin (49)de eerste vrouw die de Chinese lijst aanvoert.
Zhang Yin die in China ook wel “Oud papierkoningin” wordt genoemd, heeft net als veel andere succesvolle Chinezen van haar leeftijd een zware tijd achter de rug.
Zhang werd geboren nog voordat de een-kind politiek werd ingevoerd. Ze kwam uit een gezin van acht kinderen. Haar vader, die militair was, werd tijdens de Culturele Revolutie gevangen gezet en zij moest als oudste van het gezin voor haar broertjes en zusjes zorgen.
Het is het bekende verhaal van de succesvolle Chinees, die haar ”Chinese dream” heeft waargemaakt. Lees het boek van Serv Wiemers (De inhaalchinees) er maar op na. Hij interviewt in zijn boek een achttal zeer succesvolle Chinezen die zijn geboren in de Maoperiode.
Het is een generatie die de dood van Mao heeft meegemaakt, na Deng Xiaoping hoop koesterde voor de toekomst en weer bedrogen uitkwam toen de Tienamen opstand hard werd neergeslagen. Maar deze lichting heeft leren knokken en als ze dan geen democratische vrijheid kon afdwingen dan maar hard werken voor jezelf om veel geld te verdienen. Zhang Yin heeft laten zien dat je met doorzettingsvertmogen en toewijding met oud papier verzamelen de rijkste vrouw ter wereld kunt worden.