www.nrc.nl

www.nrc.nl Ministerpräsident. Expeditie Europa verkeert nog altijd in Zwitserland. „Gisteren het laatste appeltje gegeten, dat we kochten in Jan Peter Balkenende’s geboortedorp Kapelle-Biezelinge (eerlijk het geld in een bakje gestopt) en vandaag in het souterrain van het Centraal Station van Zürich op de lichtkrant gelezen met hoeveel vreugde onze Ministerpräsident de uitslag van de verkiezingen heeft begroet. We waren daar in dat gigantische winkelcentrum op zoek naar een verloopstekker die een Europese haspel kan verbinden met een Zwitsers stopcontact. Aan het geluk dat de parkeerplaats op de top van Zürichberg ons bood, recht tegenover het hoofdkwartier van de wereldvoetbalbond FIFA en vlak voor de dierentuin, ontbrak namelijk nog maar een ding: stroom.” www.nrc.nl/ee

Ministerpräsident. Expeditie Europa verkeert nog altijd in Zwitserland. „Gisteren het laatste appeltje gegeten, dat we kochten in Jan Peter Balkenende’s geboortedorp Kapelle-Biezelinge (eerlijk het geld in een bakje gestopt) en vandaag in het souterrain van het Centraal Station van Zürich op de lichtkrant gelezen met hoeveel vreugde onze Ministerpräsident de uitslag van de verkiezingen heeft begroet. We waren daar in dat gigantische winkelcentrum op zoek naar een verloopstekker die een Europese haspel kan verbinden met een Zwitsers stopcontact. Aan het geluk dat de parkeerplaats op de top van Zürichberg ons bood, recht tegenover het hoofdkwartier van de wereldvoetbalbond FIFA en vlak voor de dierentuin, ontbrak namelijk nog maar een ding: stroom.”

www.nrc.nl/ee

Retro Motofone. Redacteur Marc Hijink blogt op weblog Hebben over gadgets. Dit keer over de de nieuwste Motorola telefoon. „Eindelijk heeft Motorola z’n zwartwitte Motofone ook in Nederland aangekondigd. Phone for connecting the unconnected, heeft de fabrikant ’m gedoopt. De Motofone wordt goedkoop (ongeveer vijftig euro), zodat die voor de mobiele beller in ontwikkelingslanden betaalbaar blijft. Geen paniek: ook verwende Nederlandse jongens en meisjes kunnen dit kekke belplankje van 9 mm dikte kopen. ‘Handig voor erbij’, zegt de Motorolameneer.” Toch is het Hebben-team niet onder de indruk van de telefoon. „De Motofone ziet er fantastisch uit, maar kan niets. Een copywriter zou hard nadenken en opschrijven: ‘Motofone, terug naar het pure bellen’.”

www.nrc.nl/hebben