The Beatles

The Beatles ***** MUZIEK Meer dan veertig jaar na dato zijn de lekkerste nummers van de Beatles opnieuw te horen, geremixt en bewerkt door de vijfde Beatle van toen: George Martin, samen met zoon Giles. Daarvan is Love, een cd met 26 herziene Beatles -liedjes, het resultaat. En ernaar luisteren is een absolute noodzaak. „Indrukwekkend zijn de zinderende gitaar in Strawberry Fields Forever, het onsporende intro van I Am The Walrus, de gierende distortion van Revolution. De veranderingen zijn nooit dramatisch. Maar juist die kleine verrassingen geven een nieuwe invalshoek om naar deze schoonheid te luisteren. Om te huilen – van ontroering. Hester Carvalho, 23 november 2006 The Beatles. Love. (EMI) The Beatles in 1967 FOTO: AP Associated Press

Meer dan veertig jaar na dato zijn de lekkerste nummers van de Beatles opnieuw te horen, geremixt en bewerkt door de vijfde Beatle van toen: George Martin, samen met zoon Giles. Daarvan is Love, een cd met 26 herziene Beatles -liedjes, het resultaat. En ernaar luisteren is een absolute noodzaak.

„Indrukwekkend zijn de zinderende gitaar in Strawberry Fields Forever, het onsporende intro van I Am The Walrus, de gierende distortion van Revolution. De veranderingen zijn nooit dramatisch. Maar juist die kleine verrassingen geven een nieuwe invalshoek om naar deze schoonheid te luisteren. Om te huilen – van ontroering.

Hester Carvalho, 23 november 2006

The Beatles. Love. (EMI)