The Automatic

The Automatic

Vier tieners uit Wales vormen The Automatic, een groep die zo genoemd werd omdat ze niet aan de automatische verwachting willen voldoen van een kantoorcarrière. Hun muziek heeft de urgentie van geestverwanten Hard-Fi en Kaiser Chiefs, tekstueel wat serieuzer dan de laatste en met gekke synthesizergeluidjes om hun straffe staccatogitaarrock op te vrolijken. „So much trash on the radio today,” zingt frontman/bassist Robin Hawkins verontwaardigd op het energieke debuutalbum Not Accepted Anywhere. Slechte liedjes staan er niet op en Raoul, Recover en Monster zijn troeven die The Automatic achter de hand houdt voor hun Nederlandse podiumdebuut; in Groot Brittannië boekten ze al veel succes. De betere springmuziek, vanavond op London Calling in Paradiso, Amsterdam.

Jan Vollaard

The Automatic: Not Accepted Anywhere (B-Unique)