Rustig weer

Na een week met af en toe een stevige wind, is er de komende dagen sprake van een rustiger weerbeeld met minder wind en neerslag en wat meer zon. De temperatuur blijft voorlopig aan de hoge kant met de eerste dagen een graad of 13, ruim boven de normale temperatuur van 7 graden. Hogedruk in Midden-Europa houdt regenstoringen die vanaf de oceaan onze kant op proberen te komen, tegen. Alleen maandag komt een storing dichtbij en dan zou er wat regen kunnen vallen.

Vanmiddag is het overwegend droog, maar aan zee valt een enkele bui. De matige tot krachtige zuidwestenwind neemt langzaam af en er is weinig ruimte voor de zon. Het kwik ligt rond 14 graden. Vanavond en vannacht is het droog en neemt de wind verder af bij temperaturen die dalen tot een graad of 9.

Ook morgen is het droog met af en toe zon en bij een zwakke tot matige, alleen op de Wadden soms krachtige, zuidwestenwind wordt het 11 á 12 graden in Friesland en Groningen tot 14 graden in Limburg.

Maandag komt een regenstoring dichterbij, maar deze komt naar verwachting niet over ons land te liggen. Het is overwegend droog en de zon schijnt af en toe. Bij een zuidenwind komt het kwik uit op circa 13 graden. Dinsdag en woensdag is er wat ruimte voor de zon en blijft het overwegend droog. Dinsdag wordt het rond 13 graden, woensdag een graadje minder zacht. De dagen gaan de temperaturen geleidelijk iets verder omlaag.