Radio Voorkeur

Opium. Schrijver Abdelkader Benali, die afgelopen zomer in de Libanese hoofdstad Beiroet verbleef toen daar de oorlog uitbrak, vertelt over zijn weblog dat hij bijhield en over zijn nieuwe roman Feldman en ik die binnenkort verschijnt. Verder literair recensente van NRC Handelsblad Margot Dijkgraaf over het werk van de 88-jarige schrijfster Hella Haase. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier: Een Hollands gezin op Hirado. Reportage over de struikelblokken met de inburgering van het gezin van musicus Kees Wieringa uit Ursem op het Zuid-Japanse eiland Hirado. Het gezin doet mee aan een cultureel uitwisselingsproject. Wieringa gaat ter plekke een volksorkest oprichten en zijn echtgenote en choreografe Moos moet met Japanse amateursdansers een choreografie instuderen voor een slotconcert. Radio 1, 21.04-21.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met kerkhistoricus Gert van Klinken over zijn biografie van de Calvinistische verzetsvrouw Gezina van der Molen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief betrokken raakte in het verzet. Radio 5, 23.00-24.00u.