Maria Stuart

Maria Stuart **** TONEEL Het Nationale Toneel speelt Maria Stuart (1801) van Schiller, de klassieker over de machtsstrijd tussen twee koninginnen: Elizabeth (Will van Kralingen) versus Maria (Mirjam Stolwijk). Erik Vos regisseert. „In de dynamiek van de beweging, het tromgeroffel, de bloedrode kostumering van de koninginnen in een duistere wereld herkennen we de hand van Vos. In het midden van de vloer bevindt zich een draaischijf. Dit symbool van de wereld als draaitoneel weet Vos weer vernuftig te gebruiken. De lijnen in deze tragedie zijn helder, strak en dynamisch.” Kester Freriks, 17 november 2006 Tournee t/m 13/1. Inl.: www.nationaletoneel.nl. 'Maria Stuart' van Friedrich Schiller door het Nationale Toneel regie Erik Vos premiere 16.11.06 Koninklijke Schouwburg, Den Haag op de foto van boven naar beneden: Will van Kralingen (Elisabeth) en Mirjam Stolwijk (Maria Stuart) alle rechten voorbehouden bij gebruik naamsvermelding verplicht foto en auteursrecht fotograaf Deen van Meer Beroepsvereniging van fotografen GKÄ Oudezijds Voorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van

Het Nationale Toneel speelt Maria Stuart (1801) van Schiller, de klassieker over de machtsstrijd tussen twee koninginnen: Elizabeth (Will van Kralingen) versus Maria (Mirjam Stolwijk). Erik Vos regisseert.

„In de dynamiek van de beweging, het tromgeroffel, de bloedrode kostumering van de koninginnen in een duistere wereld herkennen we de hand van Vos. In het midden van de vloer bevindt zich een draaischijf. Dit symbool van de wereld als draaitoneel weet Vos weer vernuftig te gebruiken. De lijnen in deze tragedie zijn helder, strak en dynamisch.”

Kester Freriks, 17 november 2006

Tournee t/m 13/1. Inl.: www.nationaletoneel.nl.