Kerk Le Corbusier is eindelijk klaar

Kerk Le Corbusier is eindelijk klaar Firminy-Vert, 25 nov. In 1978 was het geld op en werd gestopt met de bouw van de kerk van Saint-Pierre de Firminy – een ontwerp van Le Corbusier 1887-1965. De beroemde Franse architect ontwierp deze kerk in 1960 en een decennium later werd begonnen met de bouw. Maar op tweederde van het project werd de bouw wegens geldgebrek gestaakt en werden de ramen op de begane grond met grote stenen dichtgemetseld. Na een kwart eeuw was er een financiële oplossing gevonden en kon de bouw van de kerk worden hervat. Gisteren is de kerk in de Franse plaats Firminy-Vert vijftig kilometer ten zuid-westen van Lyon gewijd. People visit, 24 November 2006, Saint-Pierre de Firminy church, designed by Le Corbusier following a commission by parish association in 1960. The church will be inaugurated today. AFP PHOTO JEFF PACHOUD AFP