Jong Oranje opent jacht op deelname aan OS tegen Israël

Rotterdam, 25 nov. Jong Oranje treft volgend jaar Israël, Portugal en België op de eindstrijd van het Europees kampioenschap voor voetballers onder 21 jaar. Bij het toernooi zijn vier deelnamebewijzen te verdienen voor de Olympische Spelen in Peking (2008). Het EK begint op 10 juni in Heerenveen met het duel tussen titelverdediger Nederland en Israël. De finale is op 23 juni in Groningen. Na de openingswedstrijd speelt de ploeg van bondscoach Foppe de Haan op 13 juni in Groningen tegen Portugal, en op 16 juni in Heerenveen tegen België. Groep B bestaat uit Tsjechië, Engeland, Servië en vijfvoudig winnaar Italië. De landen uit groep B spelen hun duels in Arnhem en Nijmegen. Mocht Engeland zich bij de laatste vier scharen dan volgt een play-offwedstrijd tussen beide nummers drie, met als inzet een olympisch deelnamebewijs.