`Hedgefonds kost Stork te veel tijd`

Amsterdam, 25 nov. Het management van Stork is zeer veel tijd kwijt aan het gevecht met de activistische aandeelhouders Centaurus en Paulson. Stork-topman Sjoerd Vollebregt zei gisteren tijdens de VEB-beleggersdag dat hij 50 procent van zijn tijd bezig is met de kwestie. ”De financieel directeur is er 80 procent van zijn tijd mee bezig en er zijn al twaalf vergaderingen geweest van de raad van commissarissen”, aldus Vollebregt, die eraan toevoegde dat dit op den duur te zien zal zijn in de resultaten van Stork. Het bedrijf uit Naarden wordt sinds februari belaagd door de twee hedgefondsen die eisen dat Stork zichzelf opsplitst. Vollebregt durfde geen voorspelling te doen over hoe lang het gevecht met de twee hedgefondsen nog gaat duren. ”Het kan zo afgelopen zijn, maar ook nog een paar jaar duren.”