Doodgewaande vrouw woont al jaren in VS

Maastricht, 25 nov. Justitie in Maastricht laat DNA-onderzoek doen op het lichaam van een vrouw, die in 1986 onder de naam Monique Jacobse is begraven op een begraafplaats in Maarn. Familie van Monique Jacobse heeft namelijk gemeld dat deze doodgewaande vrouw na ruim dertig jaar stilzwijgen onlangs weer contact heeft gezocht vanuit de Verenigde Staten. Dat heeft justitie gisteren bevestigd. Monique Jacobse verdween in 1975 op 16-jarige leeftijd uit haar woonplaats De Bilt. Een jaar later vond een wandelaar in Maarsbergen een lichaam, waarvan pas tien jaar later werd vastgesteld dat het de vermiste Jacobse moest zijn. Een zus van Jacobse heeft het OM verteld, dat de doodgewaande Monique zich in de zomer plotsklaps bij haar familie heeft gemeld. Ze zou teruggetrokken leven in de Verenigde Staten als ongehuwde moeder van enkele kinderen. In 1975 is zij weggelopen van huis.