Bellen via internet: 1,4 mln gebruikers

UTRECHT, 25 nov. Eind september belden 1,4 miljoen Nederlanders via internet. De kabelbedrijven konden het grootste aantal nieuwe bellers bijschrijven. Het aantal klanten voor InternetPlusBellen van KPN groeide in het derde kwartaal met 115.000 tot 273.000. Dat becijferde onderzoeksbureau Telecompaper gisteren. Een groot deel van de KPN-aanwas was afkomstig van abonnees met een vaste lijn. Ook stapte een deel van de KPN-klanten over naar internettelefonie van een andere aanbieder. Circa 6 procent van de huishoudens met een KPN-aansluiting belt nu via internet. De kabelbedrijven kregen er in het derde kwartaal 124.000 nieuwe internettelefonieklanten bij, wat het totale abonneebestand op 788.000 bracht. Concurrenten van KPN, die ook internetbellen via ADSL aanbieden, hebben voor deze dienst 315.000 klanten.