www.nrc.nl

www.nrc.nl Vlaams Belang. „In België is veel aandacht voor de Nederlandse parlementsverkiezingen”, schrijft correspondent Jeroen van der Kris op zijn weblog Brussel. „Bij het Vlaams Belang is vooral de winst van Geert Wilders opgevallen. Uit een persbericht van de partij van Filip Dewinter: ‘Het Vlaams Belang feliciteert Kamerlid Geert Wilders’ En: ‘Het Vlaams Belang stelt ook vast dat Wilders tijdens het lijsttrekkersdebat door zijn politieke tegenstanders met respect en hoffelijkheid werd behandeld. Ook al zei niemand met de Partij van de Vrijheid een coalitie te willen vormen, allen waren het erover eens dat rekening moet worden gehouden met de meer dan 500.000 kiezers van Wilders. VVD-lijsttrekker Mark Rutte wees zelfs uitdrukkelijk ‘Vlaamse toestanden’ (sic) en een ‘cordon sanitaire’ tegen Wilders af.’ Zou Geert Wilders blij zijn met zijn met het bloemetje van het Vlaams Belang?”

Vlaams Belang. „In België is veel aandacht voor de Nederlandse parlementsverkiezingen”, schrijft correspondent Jeroen van der Kris op zijn weblog Brussel. „Bij het Vlaams Belang is vooral de winst van Geert Wilders opgevallen. Uit een persbericht van de partij van Filip Dewinter: ‘Het Vlaams Belang feliciteert Kamerlid Geert Wilders’ En: ‘Het Vlaams Belang stelt ook vast dat Wilders tijdens het lijsttrekkersdebat door zijn politieke tegenstanders met respect en hoffelijkheid werd behandeld. Ook al zei niemand met de Partij van de Vrijheid een coalitie te willen vormen, allen waren het erover eens dat rekening moet worden gehouden met de meer dan 500.000 kiezers van Wilders. VVD-lijsttrekker Mark Rutte wees zelfs uitdrukkelijk ‘Vlaamse toestanden’ (sic) en een ‘cordon sanitaire’ tegen Wilders af.’ Zou Geert Wilders blij zijn met zijn met het bloemetje van het Vlaams Belang?”

www.nrc.nl/brussel

Lange Frans. Fotograaf Vincent Mentzel was te gast bij het tweejaarlijkse Paul Huf Fotogala in het Rijksmuseum. „Onder leiding van Mattie Boom, conservator fotografie, is het Rijksmuseum bezig om zijn fotografieverzameling uit te breiden met fotowerk uit de 19de en 20ste eeuw. Een uiterst kostbare aangelegenheid. Wie de afgelopen week Paris Photo heeft bezocht, heeft kunnen zien dat de prijzen van fotografie omhoog zijn geschoten. (...) Tijdens de wandeling naar de Philipsvleugel, waar het diner zou plaatsvinden tussen de toppers uit de 17de-eeuw, zoals de Staalmeesters en het Joodse Bruidje, werd het gezelschap bij de Nachtwacht verrast met een optreden van Lange Frans en Baas B.

www.nrc.nl/fotoblog