Who's next

Presentator Robert van de Roer bespreekt nrc.next met Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) en praat met hem over de verkiezingsuitslag.

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.nextmet D66-lijsttrekker Alexander Pechtold en praat met hem over de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Hoe kijkt hij aan tegen de zege van deze partij?

Gisteren

Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) zei over de verkiezingsuitslag: „Er is een enorme trap uitgedeeld aan het huidige kabinet. Alleen kwam die trap van de SP en niet van ons. Er zijn een paar grote fouten gemaakt in de PvdA-campagne. Maar voor mij is het heel duidelijk: PvdA en SP samen in de regering.” En over zijn werk: „Je leert steeds beter in algemeenheden iets zeggen waar je geen verstand van hebt. [...] Te weinig politici zeggen: daar heb ik geen flauw idee van.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.