Vrees in Zuid-Korea voor vogelgriep

Vrees in Zuid-Korea voor vogelgriep Seoul, 24 nov. Op een boerderij in Iksan, ten zuiden van Seoul, zijn gisteren duizenden kippen gedood omdat de verdenking bestaat dat er vogelgriep heerst. Onduidelijk is of het zou gaan om H5N1, de ook voor mensen gevaarlijke variant van het virus . Het zou voor het eerst in drie jaar zijn dat in Zuid-Korea vogelgriep wordt geconstateerd. Sinds 2003 zijn er, volgens de WHO, 153 mensen omgekomen door H5N1. Foto AP Wearing a protective suits, South Korean officials walk to a farm to slaughter chickens suspected to be infected with deadly bird flu in Iksan, south of Seoul, South Korea, Thursday, Nov. 23, 2006. A suspected case of bird flu has been found in southwestern South Korea, killing around 6,000 chickens and prompting authorities to cull thousands more, officials said Thursday. The Korean read " Quarantine Inspection." (AP Photo/ Yonhap, Hong In-chul) **KOREA OUT** Associated Press