Tijgermedicijn

Volwassen katten hebben in de natuur weinig vijanden. Wel kunnen de jongen opgegeten worden door andere roofdieren zoals een slang of een roofvogel. De grootste bedreiging voor katten zijn de mensen. Die maken al eeuwenlang jacht op hen om hun mooie vacht.

Nevelpanters hebben een bijzondere pels. Er is zoveel op gejaagd, dat ze nu bijna zijn uitgestorven. Ook de Siberische tijger wordt bedreigd doordat mensen zijn vacht willen hebben. Er leven er nog maar tweehonderd in het wild.

Van tijgerbotten worden tijgermedicijnen gemaakt. In het dichtbevolkte India wonen steeds meer mensen in tijgergebieden. Daar worden veel tijgers gedood, omdat de mensen er bang voor zijn. Ik hoop dat natuurorganisaties actie gaan voeren.

Wild dierennieuws Florine Crul, 7 jaar en lid van WNF rangers, uit Haarlem