Televisie Overige Films

* Charlie’s Angels (Joseph McGinty), 2000, VS). Bioscoopversie van jaren zeventig-televisieserie die door de producent werd omschreven als niet veel meer dan een excuus om „drie knappe vrouwen in steeds weer nieuwe sexy outfits” te hullen. Drew Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu spelen de privédetectives in de film die geen remake is, geen camp, geen pastiche, geen goede film, maar een onweerstaanbare portie loltrapperij, waar je het gevoel van krijgt dat de jaren zeventig léúk waren. Werd vervolgd. RTL5, 20.30-22.20u.

Highlander (Russell Mulcahy, 1985, GB). Mythische avonturenfilm gaat vadsig ten onder aan opzichtige spectaculaire effecten en de dito muziek van Queen. Onsterfelijke Schot Christophe Lambert wordt al eeuwen op de hielen gezeten door naargeestige soortgenoot. Sympathieke bijrol van Sean Connery als middeleeuwse flierefluiter. RTL7, 22.30-0.39u.

The Bone Collector (Phillip Noyce, 1999, VS). Afgekloven thriller waarin verlamde politieagent Denzel Washington vanuit zijn bed onervaren protégee Angelina Jolie regisseert in de jacht op een morbide seriemoordenaar. Net5, 22.30-0.40u.

Okay (Jesper W. Nielsen, 2002, Denemarken). Paprika Steen, blonde ster uit een zwik Dogma-titels, ziet als moeder in Kopenhagen allerlei latent aanwezige onvrede in haar kleine gezin opborrelen wanneer ze haar knorrige vader in huis neemt die leukemie heeft en nog drie weken te leven. Gewone-mensen-drama op z’n Deens. Ned.2, 0.25-2.00u.

* Honeymoon in Vegas (Andrew Bergman, 1992, VS). Schuimende lichtgewichtkomedie wekt herinneringen aan Preston Sturges en Mel Brooks. Inzet van cynisch scenario over echt en onecht, bluf en eerlijkheid is het voorgenomen huwelijk tussen privédetective Nicolas Cage en onderwijzeres Sarah Jessica Parker. BBC1, 0.35-2.05u.