Televisie Film van de dag

Suzhou River. Een jongen filmt op bestelling met zijn videocamera alles wat mensen maar willen zien. Maar hij blijft ook na werktijd doorfilmen. Want zijn camera is zijn venster op de wereld geworden, nadat hij zijn geliefde Meimei, een nachtclubdanseres in een zeemeerminkostuum verloor. Een van de verhalen die hij zo voor zijn lens krijgt, is het liefdesdrama van de jonge brommerkoerier Mardar die in opdracht van een crimineel diens dochter Moudan dagelijks naar haar tante moet vervoeren. Nog voordat hun prille liefde met een kus bezegeld kan worden, leidt een reeks misverstanden, halve waarheden en onbezonnen schuld ertoe dat Moudan haar einde in de Suzhou-rivier kiest. De dubbelganger- en spiegelbeeldmotieven tussen de naamloze cameraman, de door de debuterende actrice Zhou Xun gespeelde beide vrouwen en koerier Mardar zijn subtiel genoeg om te kunnen verwarren en intrigeren.

(Lou Ye, 2000, Can/D), België 2 (Canvas), 23.40-1.05u.