Rosa wordt geveild

Rosa wordt geveild Rotterdam. Vorige week werd in New York de foto 99 Cent van de Duitser Andreas Gursky voor een recordbedrag geveild. De foto bracht 2,48 miljoen dollar op. Zo’n bedrag zal de foto hierboven, Rosa uit 1999 van Marijn Scheeres, niet opbrengen. Maar de veilingorganisatie Young In Prison (YIP) hoopt toch een flink bedrag te verdienen aan een veiling van 70 foto’s van Nederlandse fotografen. YIP organiseert culturele en educatieve projecten voor kinderen in ontwikkelingslanden die in de gevangenis zitten. De kinderen hebben daar volgens YIP een ondraaglijk bestaan. Vaak staat hun straf niet in verhouding tot het delict dat ze pleegden. Door het maken van hiphop, radioprogramma’s of een tijdschrift kunnen ze zich op een positieve manier ontplooien. De eerste fotoveiling vond plaats in 2005 en bracht 45.000 euro op. Daarmee kunnen de kinderen nu ook na hun vrijlating worden gesteund. Fototentoonstelling YIPART 70 foto’s van Nederlandse Fotografen van 25 november t/m 3 december Studio Apart, Prinsengracht 715 Amsterdam Fotoveiling zaterdag 9 december Odeon, Singel 460 Amsterdam. Meer informatie: www.younginprison.nl Meer informatie: www.marijnscheeres.nl Rosa 1999, 80 cm x 80 cm, C-print, oplage 5, gesigneerd, ingelijst, uit de serie ‘jeugdherinneringen’. Foto Marijn Scheeres Rosa uit 1999 van Marijn Scheeres Scheeres, Marijn

Vorige week werd in New York de foto 99 Cent van de Duitser Andreas Gursky voor een recordbedrag geveild. De foto bracht 2,48 miljoen dollar op.

Zo’n bedrag zal de foto hierboven, Rosa uit 1999 van Marijn Scheeres, niet opbrengen. Maar de veilingorganisatie Young In Prison (YIP) hoopt toch een flink bedrag te verdienen aan een veiling van 70 foto’s van Nederlandse fotografen.

YIP organiseert culturele en educatieve projecten voor kinderen in ontwikkelingslanden die in de gevangenis zitten. De kinderen hebben daar volgens YIP een ondraaglijk bestaan. Vaak staat hun straf niet in verhouding tot het delict dat ze pleegden. Door het maken van hiphop, radioprogramma’s of een tijdschrift kunnen ze zich op een positieve manier ontplooien.

De eerste fotoveiling vond plaats in 2005 en bracht 45.000 euro op. Daarmee kunnen de kinderen nu ook na hun vrijlating worden gesteund.

Fototentoonstelling YIPART 70 foto’s van Nederlandse Fotografen van 25 november t/m 3 december Studio Apart, Prinsengracht 715 AmsterdamFotoveiling zaterdag 9 december Odeon, Singel 460 Amsterdam. Meer informatie: www.younginprison.nl

Meer informatie: www.marijnscheeres.nl