Radio Voorkeur

Desmet live. Sociologe Evelien Tonkens praat o.a. over haar Handboek Moraliseren waarin zij de moderne moraal zonder God belicht. In het tweede uur vertelt vertaler en biograaf Frans de Haan over zijn vroegere idolen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Hij maakt er geen geheim van dat hij ze in de loop van de tijd is gaan haten. Radio 5, 18.00-19.50u.

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Muziekcentrum Vredenburg werk van Haydn (Symfonie nr. 97 in C.), Mozart (Pianoconcert nr. 10 in Es KV365 voor twee piano’s en orkest), Van Dieren (Symfonie nr. 1 opus 6 voor koor, solistenkwintet & orkest door de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Jaap van Zweden. M.m.v. het Groot Omroepkoor, de jonge pianisten Arthur (10) en Lucas (13) Jussen, de sopraan Judith van Wanroij, alt Ans van Dam, tenor Kresimir Spicer, bariton André Morsch en bas Harry Peeters. Radio 4, 20.02-23.00u.

Hoe?Zo! Onder anderen met viroloog Marcel Prins die vertelt over de eetbare katoen en de genetische techniek die interferentie-RNA heet. Hij vertelt hoe de methode werkt en wat de mogelijkheden ervan zijn. Radio 5, 20.03-21.00u.