Palestijnen gedood bij offensief Israël

Gaza, 24 nov. In het noorden van de Gazastrook heeft het Israëlische leger gisteren en vandaag tien Palestijnen gedood. Onder hen is een lokale commandant van de Volksverzetscomités, een groep die verantwoordelijk is voor veel van de recente raketaanvallen op Israël. Israël besloot deze week het vijf maanden oude legeroffensief in de Gazastrook voort te zetten dat een einde moet maken aan de raketaanvallen. De Israëlische regering verwierp vanochtend een aanbod van enkele Palestijnse groepen van een bestand in de rakettenoorlog in ruil voor stopzetting van de legeroperaties in de Gazastrook en op de bezette Westelijke Jordaanoever. Twee Israëlische soldaten werden gisteren licht gewond toen een 57-jarige Palestijnse vrouw zich in hun buurt opblies. De gewapende vleugel van de fundamentalistische organisatie Hamas eiste later de verantwoordelijkheid op.