Jij, ik, sex, nu, zonder gedoe

Making love durft niemand het te noemen. Having sex is het meer, waarnaar de bezoekers van Craigslist’ ‘casual encounters’ op zoek zijn.

Een ‘cas’ staat voor een toevallige ontmoeting, maar zo toevallig is deze subcultuur niet. De New Yorkers die op deze site een berichtje achterlaten, doen dat met een nauw omschreven doel: seks zonder gedoe. En wel nu. „De site is er eerlijk over”, zei oprichter van de website Craig Newmark eerder. „Als je een relatie of zelfs een gesprek zoekt, moet je ergens anders zijn”.

Snelle seks is niet nieuw, en daarvoor het internet gebruiken ook niet. Maar op Craigslist, een Amerikaanse Marktplaats-achtige site, is het niet de bedoeling dat er geld tegenover staat. „Ik zoek nu een sportieve jongen/sul/zakenbankier/ vaderfiguur en hier woon ik. Mail me, en je mag over een uur langskomen. Maar niet blijven slapen.”

Ook op de Amsterdamse versie van Craigslist is ‘cas’ beschikbaar. Maar daarop staan gewoonlijk niet meer dan een dozijn verzoeknummers, en ontbreken bovendien de vrouwen met hun weinig discreet uitgesproken wensen. Op de New Yorkse editie staan duizenden aanbiedingen per dag.

De terminologie geeft een mooi inkijkje in het type New Yorker dat zo aan zijn of haar trekken wil komen. „Het is vrij eenvoudig: ik werk van negen tot vijf. ’s Avonds en in het weekend ben ik eenzaam.” Of deze: „Nu het Congres weer in handen is van de Democraten, vindt vast niemand het erg dat ik even een vrijgevochten vrouw ben. God bless America.” Het jargon laat weinig ruimte voor misverstanden. Een willekeurige mededeling kan beginnen met het verzoek om een SWM (single white male), of toch liever een BBK (big black cock). Mits de ander natuurlijk DD (disease and drug free) is. Om de avond wat veelzijdiger te maken, vragen sommigen of de ander ook zin heeft in ‘420’ (code voor blowen) of mee wil gaan ‘skiing’ (cocaïne).

Sommige Amerikanen zien orale seks met een ander niet als vreemdgaan, en willen dus JO (just oral). Een verzoek om een FWB (friendship with benefits) kan, maar over een LTR (long-term relationship) hoef je niet te beginnen. De meest voorkomende afkorting: NSA, no strings attached. En het bericht eindigt natuurlijk met de uitnodiging een foto van je zelf te sturen – vergezeld van jouw wensen. „LTK.” Let me know.

Freek Staps

http://newyork.craigslist.org/cas/ of 90068 naar 7585

Rectificatie / Gerectificeerd

In de aflevering Jij, ik, sex, nu, zonder gedoe uit de rubriek 'nu in' (24 november, pagina 23) staat dat de afkorting JO in advertenties op sekssites 'just oral' betekent. JO kan echter ook 'jack off' of 'jerk off' betekenen.