ADO mikt op landelijk stadionverbod voor fans

Voetbalclub ADO wil dat de fans die tijdens ADO-Vitesse zondag het veld opkwamen een landelijk stadionverbod krijgen opgelegd. De club gaat nauw samenwerken met de politie om zoveel mogelijk mensen te identificeren die het veld betraden of op verboden stadionplaatsen waren.

ADO spreekt zich uit voor een landelijk stadionverbod om de overtreders zo hard mogelijk te straffen. De hooligans wordt niet alleen de toegang ontzegd tot alle thuis- en uitwedstrijden van ADO, maar ook verboden interlands en alle andere duels in de competitie te bezoeken.

De Haagse club deed bij de politie ook aangifte van lokaal- en erfvredebreuk, zodat er een strafrechterlijk onderzoek kan plaatsvinden. Daardoor krijgt ADO de mogelijkheid een civiele procedure te starten waardoor de schade kan worden verhaald op de geïdentificeerde relschoppers.

De ADO-fans dreigen op hun beurt de bouw van het nieuwe stadion, dat volgend seizoen klaar moet zijn, te belemmeren. Volgens de supportersvereniging is het tijd voor „actieweken”. Zij voelt zich door het bestuur van ADO „genegeerd en maakt zich zorgen”. (ANP)