7 redenen om uit te gaan

Ook ‘Casablanca’ wordt gedraaid. Scene uit Casablanca Humphrey Bogart Ingrid Bergman For further information contact the Press Office: Sarah Gibb (0171) 478 1117 Robert Willington (0171) 478 1233 ©2000 TBS, Inc. All Rights Reserved. A Time Warner Company.

Purper

Wittevrouwensingel 44, Utrecht. Telefoon (030) 271 21 24. Keuken open 17.00-22.00. Gem. prijs 3-gangen à la carte € 27,50.Categorie: Live muziek

Leuk en trendy, de eerste indruk is goed. Ook over het eten zijn de geluiden lovend: lekkere zalm met linzen en zachte tiramisu. De kok houdt van duidelijk van experimenteren. Zo klinkt kip met granny smithsaus of ossenhaas met geitenkaas en vijgen voor de één heerlijk, terwijl de ander vraagtekens zet. Origineel, niet om het decor maar om de keuken.

uitstekend | Afgelopen woensdag zijn we hier voor de derde keer gaan eten. De eerste keer was het goed, maar voor een recensie moet je toch minimaal twee keer gaan. De kaart was vernieuwd en zag er gevarieerd en smakelijk uit. Mijn tafelgenoot koos voor saltimbocca en ikzelf had kip met een heerlijke saus van granny smith. Wij hebben hier wederom perfect gegeten in een strak maar zeker ook gezellig restaurant.(27-10-2006 S.C. te Utrecht)

goed | Ik ben van de week voor het eerst bij Purper gaan eten met een vriendin. Sfeervolle en hippe tent met spontane bediening.(28-09-2006 L.K. te Bilthoven)

eet en recenseer mee opwww.nrc.nl/iens

2 TALKSHOW

High Tea & Talk

Rotterdam: Centrum Beeldende Kunst. Zondag 15.00-17.00. Inl: (010) 436 02 88 en www.cbk.rotterdam.nl

High Tea & Talk is een maandelijkse talkshow met muzikale omlijsting, een high tea en interessante gasten. Dit keer gaat de talkshow over culturele omroepen en over hiphop. Miriam Reeders en Saskia de Feijter praten met regisseur Ulrike Helmer, met Ad ’s-Gravesande van Omroep C en Rini Biemans van Antenne Rotterdam. Tussendoor kun je genieten van dj Roccalberti en een optreden van de New Yorkse spoken word-kunstenaar Ove Salcedo. Het culinaire commentaar wordt verzorgd door de dames van Geen Grappen met Gasten.

3 MUSEUMNACHT

Van Abbemuseum

Eindhoven: Van Abbemuseum. Zaterdag 17.00-01.00u. Toegang gratis. Inl/res: www.vanabbemuseum.nl

Het Van Abbemuseum zet – als tegenhanger van de Amsterdamse Museumnacht drie weken eerder – zaterdagavond haar deuren open voor zijn feestelijke Museumnacht. Op het programma staan workshops, rondleidingen, films, concerten en een speciale Kinderkunstclub. Verder zijn er twee speciale uitvoeringen van het Grote Vragenkoor en optredens van het trio Heather, Wellmer & Ciciliani en United-C. Het kost allemaal niets, maar bezoekers moeten zich voor alle activiteiten tijdens de Museumnacht wel even inschrijven.

4 FILMFESTIVAL

SuikerZoetFilmfestival

Schiedam: Vijf locaties in het centrum. Vrijdag & zaterdag vanaf 19.00u. Toegang: gratis. Inl: www.suikerzoetfilmfestival.nl

Op het SuikerZoetFilmfestival zwijmel je weg bij zoete en dramatische klassiekers, arthouse favorieten en Bollywood- en Hollywoodfilms. Op vijf bijzondere locaties: Spinhuispad nummer 38 als Bollywoodlocatie, Eet 'ns Jurriaans voor een menu met oude klassiekers, Filmhuis Schiedam voor art-house-films, de trouwzaal van het stadhuis voor romantische en dramatische trouwfilms en als hoofdlocatie het Wennekerpand.

5 THEATERFESTIVAL

Jonge Harten Festival 2006

Groningen: diverse locaties in de stad. Inl: www.jongeharten.nl

Vanaf zaterdag 25 november tot en met 2 december vindt de negende editie van het Jonge Harten Festival plaats. Het festival is met name gericht op jonge mensen tussen 12 en 25 jaar en biedt naast de vele verschillende performances, theater- en dansvoorstellingen ook een uitgebreid randprogramma met o.a. cursussen en workshops. Op zaterdagavond verzorgen André Pronk en Theatergroep De Jongens de spectaculaire opening in het Grand Theatre. De entree is gratis maar reserveren wordt aanbevolen.

6 NACHTCLUB

WOOF! – a hot dog club night

Amsterdam: Rozentheater. Vrijdag 21.00 tot circa 03.00u. Toegang: 7,50 euro. Inl: www.rozentheater.nl

Het Rozentheater wordt vanavond omgetoverd tot een nachtclub met fluisterende elektromuziek tegenover rauwe literatuur, spugende woordvreters naast merkwaardige installaties en natuurlijk theater. Schrijver/columnist Oscar Kocken (1983) heeft een programma samengesteld met o.a. schrijver Christophe Vekeman en dichters Gijs ter Haar en Vicky Francken, muziek van Monokino, Aux Raus en Orgue Electronique en veel drama en theater door het Syndicaat en nieuw Utrechts toneel.