46 Estafette 47 Peter van Lier

Peter van Lier dichter foto Bert Nienhuis Nienhuis, Bert

Peter van Lier (1960) debuteerde in 1995 als dichter met de bundel Miniem gebaar. Voor zijn bundel Gegroet o... (1998) ontving hij de Jan Campertprijs. In 2001 verscheen zijn boek Links, rechts. Twee wandelingen, dat het midden houdt tussen proza en poëzie. In 2004 verscheen zijn derde bundel, Gaandeweg rustieker.

Peter van Lier nodigt uit: Martin Reints.

„Een dichter in wie een weldadige rust lijkt gevaren. Niet door het denken te stoppen, maar door het in zijn voortgang te laten ontbinden en op te laten lossen. Martin Reints doet je beseffen hoezeer het suffen van onschatbare waarde is. Zijn oeuvre opent de ogen voor de wereld in haar willekeur en samenhang, onbeduidend en toch heel bijzonder.”

Dit is deel 47 van de gedichtenestafette. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een motivatie, een collega uit voor de week erna.