www.nrc.nl

Coalitievoorkeur. De kiezer heeft gesproken. Het CDA is de grootste partij geworden en de SP de grote winnaar van de verkiezingen. Het informeren en formeren kan gaan beginnen. Welke coalitie moet gevormd worden? Over die vraag wordt inmiddels druk gediscussieerd op nrc.nl/discussie. Tot dusver gaan de meeste stemmen naar een coalitie van PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie. Bezoeker Joah schrijft: „Aangezien CDA het voor het kiezen heeft, zal CDA-PvdA als basis voor de hand liggen. Het is dus aan de PvdA om dit óf af te schieten, óf de pijlen te richten op PvdA-SP-GL-CU. De grote vraag is echter of dat in de ogen van Bos een stabieler kabinet oplevert dan bijvoorbeeld CDA-PvdA-CU.”A.J. Cornelese heeft een andere mening: „Een coalitie tussen PvdA en CDA is zeer wel mogelijk. Beide (redelijke) partijen kunnen best water bij de wijn doen.”Discussieer ook mee op: www.nrc.nl/discussie

Coalitievoorkeur. De kiezer heeft gesproken. Het CDA is de grootste partij geworden en de SP de grote winnaar van de verkiezingen. Het informeren en formeren kan gaan beginnen. Welke coalitie moet gevormd worden? Over die vraag wordt inmiddels druk gediscussieerd op nrc.nl/discussie. Tot dusver gaan de meeste stemmen naar een coalitie van PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie. Bezoeker Joah schrijft: „Aangezien CDA het voor het kiezen heeft, zal CDA-PvdA als basis voor de hand liggen. Het is dus aan de PvdA om dit óf af te schieten, óf de pijlen te richten op PvdA-SP-GL-CU. De grote vraag is echter of dat in de ogen van Bos een stabieler kabinet oplevert dan bijvoorbeeld CDA-PvdA-CU.”A.J. Cornelese heeft een andere mening: „Een coalitie tussen PvdA en CDA is zeer wel mogelijk. Beide (redelijke) partijen kunnen best water bij de wijn doen.”Discussieer ook mee op:

www.nrc.nl/discussie

Verkiezingsnext. De redactie van nrc.next maakte voor het eerst een krant over Tweede Kamerverkiezingen. „Kwart over twaalf en nrc.next is gezakt! Oftewel, de laatste pagina is naar de drukker verzonden. We voelen ons hier opgelucht en ook trots op onze eerste echte verkiezingsnext”, blogde Titia Ketelaar vannacht op het nextlog. „De avond begon in rust. De dagploeg had ervoor gezorgd dat de achterste pagina’s grotendeels af waren. Ik keek tijdens het eten (zie foto) om me heen en zag ruim twintig man zitten. (...) Rond half elf druppelden de eerste verslagen van de Haagse redacteuren binnen voor pagina 6 en 7. Snel lezen, zorgen dat niets dubbelt en doorgeven aan de eindredacteuren.”

www.nrc.nl/nextlog