Wikiboek

Wikiboek

Als meerdere mensen samen een succesvolle online encyclopedie als Wikipedia kunnen maken, waarom dan niet een boek? Dat moet de grote uitgeverij Pearson gedacht hebben. De uitgever laat namelijk een collectief van auteurs een boek schrijven. Net als bij Wikipedia is het een wiki, waarbij webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt. Aan We Are Smarter Than Me, zoals het boek zal heten, mag echter niet iedereen meewerken. De auteurs van het boek zijn allemaal deskundigen op het gebied van de zakenwereld en het bedrijfsleven. Op de website Wearesmarter.org staat het begin van het boek. De eerste pagina’s van een aantal hoofdstukken zijn een maand geleden al online gezet. Auteurs die een bijdrage leveren worden net als Wikipedia-medewerkers niet betaald. Pearson verwacht dat de ruwe versie eind maart 2007 af is. Dan worden de teksten bewerkt tot een boek van ongeveer 120 pagina’s.

Volg ontwikkeling van het boek op www.wearesmarter.org