Who's next

who's next Vandaag Robert van de Roer bespreekt nrc.next met premier Jan Peter Balkenende en praat over een kieswijzer met redenen om voor of tegen de verschillende partijen te stemmen. Hoe kijkt Balkenende tegen deze kieswijzer aan en wat verwacht hij vandaag? premier Jan Peter Balkenende FOTO: Roel Rozenburg Rozenburg, Roel

Vandaag

Presentator Robert van de Roer bespreekt nrc.next met Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) en praat met hem over de verkiezingsuitslag.

Gisteren

Premier Jan Peter Balkenende zei over de kieswijzer van Jan Blokker: „Ik heb vanaf dag één effectief geopereerd in het buitenland. En dan komt de heer Jan Blokker met middelmaat? Als je middelmaat bent, dan red je dat niet. Hij is gewoon een soort repeteerwekker aan het worden. Jan wordt een beetje oud.” Over zijn vermeende „charismaprobleem’’ zei hij: „Er zijn volkstammen geweest die mij anders hebben willen afschilderen dan wie ik werkelijk was. Ik ben wie ik ben. Ik werk keihard. Ben serieus als dat moet, maar ik kan ook om mezelf lachen.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.