Verkiezingen trekken 3,4 miljoen televisiekijkers

Rotterdam, 23 nov. Ruim 3,4 miljoen mensen hebben gisteren de verslagen van de Tweede Kamerverkiezingen op televisie gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De uitzending op Nederland 1 trok ruim 2,5 miljoen kijkers, 869.000 mensen volgden de verkiezingsavond op RTL4. RTL Nieuws gaf enkele minuten voor het sluiten van de stembussen al een eerste prognose van de uitslag. Hoofdredacteur Hans Laroes van het concurrerende NOS-Journaal had RTL eerder gevraagd dat niet te doen, omdat een vroege prognose de laatste stemmers zou beïnvloeden. RTL Nieuws legde dat verzoek naast zich neer. De verkiezingsuitslagen werden beter bekeken dan de Champions Leaguewedstrijd die op hetzelfde moment werd uitgezonden. Liverpool-PSV trok ruim twee miljoen tv-kijkers.