Televisie Overige Films

Sister Act (Emile Ardolino, 1992, VS). Even succesrijke als mechanische komedie. Nachtclubzangeres Whoopi Goldberg duikt onder in een nonnenklooster en leidt het koor daar tot onverwacht succes door reli-versies van soul-klassiekers. Net5, 20.30-22.25u.

You Only Live Twice (Lewis Gilbert, 1967, GB). James Bondfilm met Sean Connery, en met Donald Pleasance als Blofeld die een Wereldoorlog hoopt uit te lokken. Veronica, 20.30-22.45u.

Marnie (Alfred Hitchcock, 1964, VS). Destijds in brede kring als mislukt beschouwde psychologische thriller. Sean Connery ontfermt zich over kleptomanische Tippi Hedren en ontrafelt haar jeugdtrauma. Arte, 20.40-22.50u.

Sale comme un ange (Catherine Breillat, 1991, Fr). Tweede speelfilm van regisseuse van 36 filettes en Romance en A ma soeur! vertoont opmerkelijke benadering van seksuele lust en mannelijke minachting voor vrouwen. Afgejakkerde politie-inspecteur Claude Brasseur verleidt veel jongere vrouw (Lio) van collega Nils Tavernier. TV5, 21.00-22.45u.

Diabolique (Jeremiah S. Chechik, 1996, VS). Overbodige remake van Franse thriller-klassieker Les diaboliques (Henri-Geroge Clouzot, 1954). Labiele kostschoollerares Isabelle Adjani vermoordt, met hulp van vriendin Sharon Stone, haar onuitstaanbare echtgenoot, om tot de ontdekking te komen dat de man blijft rondspoken. Subtiel noch geloofwaardig. ZDF, 0.55-2.40u., nagesynchroniseerd.

Une femme est une femme (Jean-Luc Godard, 1961, Fr). Derde, even speelse als klassieke film van Godard is behalve een hommage aan de MGM-musical ook een liefdesverklaring aan Anna Karina, met wie Godard in het huwelijk trad. Nachtclubdanseres wil kind van minnaar Jean-Claude Brialy en wendt zich na diens weigering tot huisvriend Jean-Paul Belmondo. ZDF, 2.45-4.05u., zw, nagesynchroniseerd.