Ruzie over plastic kalkoenbotje voor Thanksgiving VS

Ruzie over plastic kalkoenbotje voor Thanksgiving VS Seattle, 23 nov. Een plastic wishbone (wensbeen) van het Amerikaanse warenhuis Sears. In de Verenigde Staten, waar vandaag de nationale feestdag Thanksgiving gevierd wordt, geldt de traditie dat kinderen die een wishbone in hun kalkoen aantreffen, een wens mogen doen. De producent van plastic wishbones Lucky Break heeft een rechtszaak aangespannen tegen Sears, dat volgens Lucky Break het ontwerp van zijn wishbones heeft gekopieerd. Sears ontkent dat. Foto AP A blue plastic wishbone, made for a Sears promotion, lies with a batch of those made by Lucky Break Wishbone of Seattle, Nov. 21, 2006. Lucky Break Wishbone Corp., which makes replica plastic turkey wishbones, claims in a federal lawsuit that Sears and its advertising agency gave away rip-offs of Lucky Break's design after canceling a deal to use its products in a holiday promotion. (AP Photo/The Seattle Times, Tom Reese) ** MAGAZINES OUT, SALES OUT, WORLD WIDE WEB OUT. MANDATORY CREDIT TO TOM REESE/THE SEATTLE TIMES. ** Associated Press