Radio Voorkeur

Desmet live. Marcel Möring vertelt over zijn nieuwe roman Diswaarin niets waar is en die als de Ulysses van Assen en de hel van Drenthe wordt gepresenteerd. Ook aanwezig John Körmeling die gevraagd is een ontwerp te maken voor het Nederlands paviljoen voor de wereldexpo van 2010 in Shanghai. Radio 5, 18.00-19.50u.

De avonden. Ex-PvdA-minister Hedy d’Ancona geeft een reactie op de verkiezingsuitslag van gisteren en praat over haar voorzitterschap van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Verder een documentaire over de privécollectie Japanse en Chinese kunst van Ferdinand Bertholet met bijzondere erotische voorwerpen. Concertzender, 20.04-22.00u.

Casa luna. Psychologe en seksuologe Sanderijn van der Doef, verbonden aan het Nederlands Instituut voor de Gezondheidszorg, schreef een aantal bestsellers over seksuele voorlichting voor kinderen waaronder het bekroonde boek Ben jij ook op mij. Zij doet verslag van het Nationaal Congres Seksuele Gezondheid en geeft haar visie op het bevolkingsonderzoek naar seksuele gezondheid. Radio 1, 1.04-2.00u.