Othello

Foto Leo van Velzen Den Haag, 20-10-06. Repetitiebeeld uit de voorstelling "Othello" bij Het Nationale Toneel co-productie met Annette Speelt, onder regie van Johan Doesburg met in de titelrol Thijs Romer. Verder Anniek Pheifer als Desdemona en Michel Sluysmans als Jago. Foto Leo van Velzen NrcHb. (FOTO NIET GEBRUIKEN BIJ RECENSIE !!) Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel en Annette Speelt brengen samen Othello van Shakespeare, over de Moorse generaal (Thijs Römer) die uit jaloezie zijn vrouw (Anniek

Pfheifer) wurgt, opgehitst door zijn vaandrig Jago (Michel Sluysmans). Regisseur Johan Doesburg plaatst zijn spelers tegen een massieve wand van zeecontainers. Van oudsher schminken blanke acteurs zich zwart om Othello te spelen. Römer draait het om: hij is zwart als hij opkomt en hij schminkt zich af op het podium.

Tournee t/m 20 jan. Inl 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl