Na vijf jaar alsnog estafettegoud voor Zuid-Afrikanen

Johannesburg, 23 nov. Vijf jaar na hun race tijdens de wereldkampioenschappen atletiek hebben de Zuid-Afrikaanse estafettelopers Morne Nagel, Corne du Plessis, Lee-Roy Newton en Mathew Quinn alsnog een gouden medaille gekregen. Het viertal eindigde tijdens de WK van 2001 in Edmonton in de finale van de 4x100 meter verrassend als tweede achter de atleten van de Verenigde Staten. De Amerikanen moesten vorig jaar op last van de internationale atletiekfederatie IAAF hun goud inleveren wegens de dopingperikelen rond Tim Montgomery. De sprinter, die nooit positief is bevonden, werd vorig jaar door het arbitragehof voor de Sport voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van de designerdrug THG. Montgomery ontkent nog steeds het gebruik van verboden middelen. De Zuid-Afrikanen ontvingen gisteren in Johannesburg de nieuwe medailles.