Met Brutus aan de kalkoen voor Thanksgiving

Met Brutus aan de kalkoen voor Thanksgiving Bozeman. Brutus, een vierenhalf jaar oude grizzlybeer, is aangeschoven bij het Thanksgiving-diner in een opvangcentrum voor grizzlyberen in de Amerikaanse staat Montana. Deze promotiefoto is gemaakt voor een speciale uitzending van het Amerikaanse televisiekanaal CW Network ter gelegenheid van Thanksgiving Day. Het programma besteedt aandacht aan het berenreservaat Montana Grizzly Encounter dat is opgezet voor beren die niet in het wild kunnen overleven. Brutus is als jong in het centrum opgenomen. Thanksgiving Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en wordt gevierd op de vierde donderdag van november, vandaag dus. Het was oorspronkelijk een dankdag voor de oogst. Op Thanksgiving Day komen Amerikanen bij elkaar voor een traditionele maaltijd met gerechten als gevuld gevogelte zoals kalkoen, zoete aardappelen en cranberrysaus. Een recente gewoonte is het volgen van de belangrijke American football-wedstijden, die op Thanksgiving worden gespeeld. De eerste Thanksgiving Day werd in 1619 gevierd. Sinds de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) werden geregeld nationale Thanksgiving Days geproclameerd door achtereenvolgende presidenten. Het werd een nationale feestdag onder president Franklin D. Roosevelt, die hoopte dat de consument de broze economie tijdens de crisis van de jaren dertig zo een impuls zou geven. Foto Reuters, John Ross Brutus, a four-and-a-half-year-old grizzly bear, attends Thanksgiving dinner at the Montana Grizzly Encounter, a bear rescue and educational facility, in Bozeman, Montana in this publicity photo for the CW Network's "An American Thanksgiving", released to Reuters November 21, 2006. NO SALES NO ARCHIVES FOR EDITORIAL USE ONLY REUTERS/John Ross/Associated Television International/Handout (UNITED STATES) REUTERS

Brutus, een vierenhalf jaar oude grizzlybeer, is aangeschoven bij het Thanksgiving-diner in een opvangcentrum voor grizzlyberen in de Amerikaanse staat Montana. Deze promotiefoto is gemaakt voor een speciale uitzending van het Amerikaanse televisiekanaal CW Network ter gelegenheid van Thanksgiving Day. Het programma besteedt aandacht aan het berenreservaat Montana Grizzly Encounter dat is opgezet voor beren die niet in het wild kunnen overleven. Brutus is als jong in het centrum opgenomen.

Thanksgiving Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en wordt gevierd op de vierde donderdag van november, vandaag dus. Het was oorspronkelijk een dankdag voor de oogst.

Op Thanksgiving Day komen Amerikanen bij elkaar voor een traditionele maaltijd met gerechten als gevuld gevogelte zoals kalkoen, zoete aardappelen en cranberrysaus. Een recente gewoonte is het volgen van de belangrijke American football-wedstijden, die op Thanksgiving worden gespeeld.

De eerste Thanksgiving Day werd in 1619 gevierd. Sinds de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783) werden geregeld nationale Thanksgiving Days geproclameerd door achtereenvolgende presidenten. Het werd een nationale feestdag onder president Franklin D. Roosevelt, die hoopte dat de consument de broze economie tijdens de crisis van de jaren dertig zo een impuls zou geven.