Internet Voorkeur

De site van Wearesmarter.

Wikiboek. Samen met twee business scholen wil Pearson, de grootste uitgever in Groot-Brittannië, India, Australië en Nieuw-Zeeland, een boek laten schrijven door een collectief van auteurs. Het schrijfproces zal op een wiki plaatsvinden. Wiki is software waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt. Een wiki stelt medewerkers in staat elkaars teksten te lezen, redigeren, becommentariëren en corrigeren. De populaire online encyclopedie Wikipedia heeft de uitgever geïnspireerd tot het idee. Aan We Are Smarter Than Me, zoals het boek zal heten, mag echter niet iedereen meewerken. De auteurs van het boek zijn allemaal deskundigen op het gebied van de zakenwereld en het bedrijfsleven. Zij willen tijdens het schrijfproces onderzoeken hoe weblogs, online gemeenschappen en content tot nut kunnen zijn op het gebied van onderzoek, marketing, prijzen en dienstverlening. Op de website Wearesmarter.org staat het begin van het boek. De eerste pagina’s van een aantal hoofdstukken zijn een maand geleden al online gezet. Auteurs die een bijdrage leveren worden net als Wikipedia-medewerkers niet betaald. Pearson verwacht dat de ruwe versie eind maart 2007 af is. Dan worden de teksten bewerkt tot een boek van ongeveer 120 pagina’s.

Voor meer details:www.wearesmarter.org